nuffnang ads

Wednesday, November 5, 2014

KEBAIKAN VCO ANTIOKSIDAN - DELIMA DARIPADA CATALYST





VCO dengan minyak biji delima ini sangat sesuai untuk diambil untuk kesihatan diri kerana delima mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi..
 
 
KEBAIKAN:


- membantu masalah kesihatan
- membantu masalah kulit
- sangat sesuai diambil oleh wanita mengandung
- menstabilkan paras gula dalam darah
- mencantikkan kulit
- awet muda/ anti penuaan
- mengawal paras kolesterol
- membuang toksin
- mencegah kanser, sakit jantung dan agen anti-penuaan
- merawat masalah senggugut/PMS, monopos dan kekurangan hormon estrogen
  yang boleh menyebabkan:
  - kekenduran kulit
  - kehilangan rasa ingin bersama
  - peningkatan kolesterol dalam darah
  - perubahan mood dan perasaan murung
 

untuk keterangan lanjut boleh hubungi saya melalui whatsaap: 012-6621867
atau lawati & pm kami di page: Stokis Catalyst GP Johor Bahru or follow
IG: eima2k

Friday, April 25, 2014

Jalan-jalan di Legoland Malaysia apabila ada masa free petang


Huu huu...dah bersarang betul blog ni...Bz bangat sampai tak sempat update last update Julai 2013..

Oklah nak share n abadikan kenangan bersama keluarga apabila free waktu petang ke legoland Malaysia di blog ini...hee rumah ku tak jauh dari Legoland ni hanya 6km je dari umah πŸ˜„πŸ˜„..

Ok ku share sikit2 je gambar kat sini...



    Melayan si kecil Darwisyah disini...ni je antara yang dia lepas ukuran yang dihadkan..

  

   

   
   
   
                

Actually banyak lg gambar...πŸ˜„



Monday, July 29, 2013

Bila masa yang paling sesuai untuk wean off


      

Bila ye masa yang sesuai untuk saya wean off ank saya dengan susu ibu???
Ramai yang bertanya apabila anak telah berusia 2 tahun...pandangan saya usah terlalu tergesa-gesa di mana anak belum bersedia untuk wean off dan dapat menerima situasi ini dengan baik...

Beri anak anda peluang dan ruang untuk mereka..anda boleh mula mengurangkan sesi penyusuan bersamanya..minta bantu an suami atau ahli keluarga lain untuk memberi tumpuan yang lebih dengannya melalui aktiviti bermain atau riadah secara tidak langsung anak akan terleka untuk menyusu bersama ibunya...

Selain boleh juga melakukan aktiviti pembelajaran bersama, pre-school di rumah. Menulis, mewarna, membaca dan sebagainya...belikan dia beg sekolah yang comel n buku2 yang menarik...beri pujian kepada mereka apabila mereka menulis..." Bijaknya ank mama, dah boleh pergi sekolah "...jangan pernah jemu...teruskan usaha2 tadi...

InshaAllah dengan berkat kesabaran seirang ibu...anak anda pasti dengan sendirinya akan wean off...mengambil tempoh yang singkat atau lama bergantung pada kesediaan anak anda...jangan paksa, biarkan mereka melalui tempoh masa itu dengan gembira dan tiada paksaan...

Alhamdulillah...itulah yang ima lakukan untuk wean off my luvly Darwisyah...dia dengan sendirinya telah bersedia untuk wean off susu ibu...2 weeks before turn 3 years...tentunya ima sebagai seorang ibu merasa sangat sedih dan gembira....
Sedih apabila hampir 3 yrs dia menyusu dan sentiasa melekat bersama ima tetiba tidak menyusu lagi....tapi gembira kerana berjaya wean dengan natural no more letak2 inci or sebagainya or berjumpa dukun itu ini sehingga kadang2 merepek dan tidak boleh diterima akal πŸ˜‰...

Walaupun tidak menyusu lagi bonding antara Darwisyah n ima masih kuat lagi...kalau ima balik keja pasti dia akan salam, peluk n cium2 mama dia sambil berkata "sayang mama" dan begitu jugalah setiap malam....very sweet n touching 😍....itulah kelebihan anak yang menyusu susu ibu sepenuhnya berbanding yang tidak menyusu....

Actually....very touching for me as a mother..... Luv u soooo mucchhh my dear Darwisyah ❤❤❤❤❤😘

Thursday, June 13, 2013

3 beradik berjimba di laman 3 budaya :)

Hee dah lama x update pasal my luvly kids...cuti sekolah yang lalu puas juga bawa mereka berjalan2...

Dapat stay umah nenek 4 hari...seronok mereka tapi mama nya yg x seronok boring xde kawan2 gaduh n bergurau senda di rumah....mereka adalah penyeri 
dan pengubat hati mama :)...luv u all so much muahhh...







Sunday, June 9, 2013

Baby Feeding Cues

 
 
 
Gambarajah ini menunjukkan tanda-tanda awal bayi mahu menyusu....dengan melihat
 
 tanda-tanda awal ini merupakan masa yang terbaik untuk mommies memberikan bayi
 
 susu...jangan tunggu sehingga dia memberikan cues terakhir iaitu sudah
 
menangis....apabila bayi telah menangis akan menyebabkan bayi tidak mahu
 
 menyusu...menangis, merajuk n mengamuk....maka mood untuk menyusu tadi sudah
 
 spoil....so mommies, perlu bijak n mengetahui petunjuk bahawa bayi anda mahu
 
 menyusu
 
 
- HAPPY BREASTFEEDING -


Saturday, April 27, 2013

Virgin Coconut Oil (VCO) Catalyst


Virgin Coconut Oil (VCO) Catalyst diproses melalui kaedah fermentation microbe dan kualitinya sentiasa terpelihara...merupakan antara food supplement yang terbaik dan selamat diambil oleh semua peringkat umur.




Sangat sesuai juga diambil oleh ibu-ibu mengandung...untuk kesihatan ibu dan bayi dalam kandungan.

Testimoni daripada ibu mengandung yang hanya mengambil Virgin Coconut Oil (VCO).


 
 
 
Untuk info lanjut like kami di https://www.facebook.com/pages/Stokis-Catalyst-GP-Johor-Bahru/338099652955335  or sms/ whatsapp/ wechat ima at 012-6621867  or email: ima_rozaimah@yahoo.com

Friday, April 12, 2013

Antibiotik bukan ubat wajib bagi bayi dan kanak-kanak




Demam, batuk dan selsema di kalangan kanak-kanak berumur 5 tahun ke bawah adalah masalah yang kerap berlaku..

Ima nak sharing info ini yang diperolehi daripada web Dr Zubaidi.

Dr Zubaidi mengatakan bahawa " penggunaan antibiotik bukanlah rawatan yang berkesan untuk merawat demam, batuk dan selsema akibat serangan virus. Ini kerana virus tidak dapat dikawal dan dibunuh dengan antibiotik. Antibodi yang ada didalam tubuh bayi dan kanak-kanak itu yang akan mengawal jangkitan virus ".

Untuk info lanjut boleh baca di sini

So jika kita masih menyusukan anak...kita dapat membantu bayi/ anak kita melawan virus tersebut melalui antibodi yang diberikan secara semulajadi....sekiranya bayi saya demam saya akan lebih menggandakan sesi penyusuan untuk anak saya..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...